“Youth Tool Box” er laget for å hjelpe deg å fortsette å bli kjent med Gud i hverdagen! Sortert etter emner finner du alt fra podcaster, musikk, boktips, bibelleseplaner eller linker til gode nettressurser! Avsluttende er det også lagt til en del god kristen underholding av ulike slag.

Ser du noe vi mangler eller har noen tips som du tror andre vil ha nytte av? Ta gjerne kontakt med oss!

 • null

  Bibelappen

  YouVersion er den mest brukte bibelappen og kan sterkt anbefales. Da har du alltid med deg Bibelen i lomma! Apple Store Google Play

  Den er enkel og oversiktlig. Du kan markere bibelvers, få varsel på daglig bibelvers, bli veiledet i bønn og lese ulike leseplaner! Vi kan f.eks. anbefale denne leseplanen!.

 • null

  Bible Project

  Har du lyst til å forstå mer av hva Bibelen handler om? Bible Project har en mengde med gode, lett forståelige ressurser som hjelper deg å sette deg inn i Bibelen!

  Gjennom korte, animerte videoer kan du få innføring i hva de ulike bøkene i Bibelen handler om. Disse videoene er perfekte å se før du skal begynne å lese en ny bok i Bibelen! Klikk her og sjekk det ut da vel!

  Bible Project har også en engelsk youtubekanal der de gjennom korte, animerte videoer enkelt forklarer mange ulike bibelske temaer, historier, bibelske sjangere og mye mer!

  Hvis du vil studere Bibelen grundigere har de ytterlige ressurser på bibleproject.com og deres podcast anbefales også sterkt!

 • null

  Bibelnerden

  Bibelnerden.no er også en god ressursside for deg som ønsker å bli bedre kjent med Bibelen! Denne nettsiden er helnorsk og gir deg grundig innføring i hver enkelt bok.

  Her finner du gode undervisningsvideoer og flere skriftlige ressurser som oppsummerer hver bok i Bibelen. Her finner du også mye interessant fakta. f.eks. hvem som har skrevet de ulike bøkene og nøkkelvers, og strukturoversikter for hver enkelt bok med mer.

  Opptak fra grundig undervisning som tar deg igjennom hver enkelt bok i Bibelen finner du også på podcast.

 • null

  Bibelen på podcast

  Vannskelig å finne tid til å lese Bibelen? Hør den på podcast på vei til skolen da vel! Eller sliter du med konsentrasjonen når du prøver å lese? Hør teksten bli lest opp mens du leser den!

  Hele Bibelen på norsk finner du nå på podcast!

 • null

  Hele Bibelen på ett år

  Noen gang hatt lyst til å lese igjennom hele Bibelen på ett år? Men du finner aldri tid? Nå kan du gjøre nettopp det ved å høre én podcastepisode på 15 minutter hver dag!

  Alt er selvfølgelig på norsk! Sjekk ut Bibelen på ett år da vel!

 • null

  Bible Tracker

  Får du mer motivasjon til å lese når du kan se hvor langt du har kommet? My Bible Tracker er en lekker app for deg som liker å holde oversikten på bibellesingen din! Apple Store Google Play

 • null

  Plussord

  Plussord en super måte å få Gudsperspektivet på plass om morgenen!

  Hver dag får du gjennom Plussord en andakt på ett minutt av enten Egil Svartdahl, Lisa Børud Gustavsen, Sunniva Gylver eller Andreas Hegertun. Følg dem på Instagram eller Facebook da vel!

 • null

  Reasonable Faith

  Er du interessert i å kunne forsvare troen din? Da kan reasonablefaith.org være et supert sted å starte!

  Her finner du en mengde med med gode videoer og artikler som kan hjelpe deg i samtale med vennene dine om hvorfor det er fornuftig å tro på en Gud!

  Eksempler på noen gode videoer er Is There Meaning to Life? og The Fine-Tuning of the Universe!

 • null

  Oppstandelsen

  Den kristne tro står og faller på om Jesu oppstandelse virkelig var en historisk hendelse.
  På en engasjerende og lettfattelig måte graver denne podcastserien dypere i om Jesu oppstandelse er historisk troverdig. Farmenpresten Thor Haavik er hovedgjest, mens teolog Lars Dahleer ekspertkommentator og nettkonsulent Kjetil Fyllingen er programleder.

  Dersom du er liker film bedre kan vi også anbefale miniserien til Damaris med Thor Haavik med samme tematikk! Sjekk ut Oppstandelsen: Er den historisk troverdig?

 • null

  Snakk om Tro

  Derom du er interessert i trosforsvar og digger podcast er Snakk om Tro for deg!

  Denne podcasten vil hjelpe deg til å forstå Bibel og samtid, i sammenheng. De har fokus på apologetikk og populærkultur. Virkelig verdt å sjekke ut!

 • null

  Grill en kristen

  Om du er nysgjerrig på trosforsvar er “Grill en kristen”-bøkene virkelig til å anbefales også!

  Å tro betyr ikke at du må slutte å stille spørsmål! Hver bok tar for seg ca. 20 ulike, vanskelige spørsmål knyttet til kristen tro. De er begge verdt å ha i bokhylla!

  Grill en kristen 1

  Grill en kristen 2

 • null

  Guds undergang - Har naturvitenskapen begravd Gud?

  Mange i vår tid mener at naturvitenskapen har presset Gud inn i et hjørne, drept ham og deretter begravd ham sammen med de altomfattende forklaringene hans. Ateismen, blir det hevdet, er den eneste intellektuelt holdbare posisjonen. Å bringe Gud på banen igjen bidrar utelukkende til å hemme vitenskapelig framgang. Men er forskerne egentlig i stand til å forklare verdens skapelse og innretning uten å trekke inn Gud?

  Det har John C. Lennox, professor i matematikk ved universitetet i Oxford, satt seg fore å undersøke i denne boken. På stimulerende og tankevekkende vis spør Lennox om det faktisk stemmer at alt i naturvitenskapen peker mot ateismen. Kan det være at naturvitenskapen går bedre sammen med troen på en handlende Gud? Denne oppdaterte og utvidede versjonen av boken er et uvurderlig bidrag til debatten om vitenskapens forhold til religion.

 • null

  Sju dager som deler verden

  Hva mente forfatteren av Første Mosebok med «første dag»? Er de sju dagene nøyaktig en uke eller en serie av tidsperioder? Hvis jeg aksepterer at jorden er 4,5 milliarder år, avviser jeg da Bibelens troverdighet? Med eksempler fra historien, en kortfattet innføring i de ledende tolkningene og et blikk på hva nettopp skapelsen av mennesket innebærer, hevder Lennox at kristne både kan lytte til moderne naturvitenskap og slutte seg til den bibelske fortellingen. I stedet for å nøye seg med forenklingene som ofte preger denne debatten, viser han hvordan Første Mosebok har langt mer å lære oss om Gud og om Guds intensjon med skapelsen, enn om jordens alder.

  Denne boken er virkelig godt lesestoff for deg som grubler på skapelsesberetningen i Bibelen sin sammenheng med vitenskapen!

 • null

  Krigene i det gamle testamentet

  Kan vi virkelig stole på Det gamle testamentet? Spørsmålet har stadig blitt mer aktuelt, ikke minst i forbindelse med skildringer av kriger i Guds navn. Innebærer disse at Bibelen er moralsk korrupt? I denne boken følger vi den svenske teologen Olof Edsinger når han går i nærkamp med disse og andre spørsmål.

 • null

  Søkte Allah, fant Jesus

  Qureshi tar oss med på innsiden av et trygt og intellektuelt stimulerende muslimsk hjem, og beskriver hvordan han i oppveksten utvikler en stor lidenskap for islam. Så begynner han å studere, og gjennom en kristen studiekamerat møter han sterke argumenter for Jesu oppstandelse og rett til å hevde at han er Gud. Ute av stand til å avvise argumentene, og uvillig til å gå i konflikt med sin muslimske arv, trekkes Qureshi inn i en intens indre kamp. Han ønsker å utfordre Bibelen, begynner å lese den, og ender til sin forskrekkelse opp med et nært forhold til Jesus. Boken gir et grundig og viktig innblikk i den dype konflikten som oppstår når islam møter kristendom i en troendes hjerte.

  Søkte Allah, fant Jesus er en spennende roman som gir god innføring i kristent trosforsvar i møte med Islam.

 • null

  The Case for Christ

  Finnes det troverdige bevis på at Jesus fra Nasaret virkelig er Guds Sønn? I The Case for Christ, går Lee Strobel, tidligere juridisk redaktør av Chicago Tribune og New York Times bestselgerforfatter, tilbake sin egen åndelige reise fra ateisme til tro og bygger en fengslende sak for Kristi guddommelighet.

  I denne reviderte og oppdaterte utgaven av The Case for Christ kryssforhører Strobel et dusin eksperter med doktorgrader fra skoler som Cambridge, Princeton og Brandeis, og stiller hardtslående spørsmål – og tar en dypere titt på bevisene fra feltene av vitenskap, filosofi og historie.

 • null

  Guttogjente.no

  Har du spørsmål om kjønn, kropp, følelser, sex og samliv? GuttOgJente.no er stedet å gå!

  Her går det an å stille absolutt alle spørsmål man har, men også lese mange gode svar på tidligere spørsmål som allerede er stilt. Her svarer de reflektert og ydmykt, men også tydelig utifra et bibelsk og kristent livssyn!

  Denne siden er virkelig å anebefales! Spre ordet!

 • null

  Fight the new drug

  Fight the New Drug er en ikke-religiøs ideell organisasjon som eksisterer for å gi enkeltpersoner muligheten til å ta en informert avgjørelse angående pornografi ved å øke bevisstheten om dens skadelige effekter kun ved å bruke vitenskap, fakta og personlige fortellinger.

  De har en mengde med flotte ressurser som er enkelt tilgjengelig! FTND har blant annet gode faktabaserte artikler, og en gratis miniserie som fremhever vitenskaplige undersøkelser og sanne historier. Podcasten deres “Consider Before Consuming” anbefales sterkt!

  Dersom du ønsker hjelp med uønsket avhengighet har de også nyttige ressurser til dette.

  I tillegg kan det å følge dem på instagram være en god idé!

 • null

  En bedre historie

  Noen mennesker velger å følge troen sin i stedet for følelsene sine når det gjelder sin seksualitet. I denne podcasten møter Alexis Lundh mennesker som har levd eller lever i spennet mellom følelser og tro. De snakker åpent og ærlig om sårbare og vanskelige temaer som samliv, seksualitet og kjønn.

  En bedre historie handler om at vi er elsket, ønsket og villet av en Gud som er god, og i møte med smerte, følelser og fortvilelse er Gud med oss.

 • null

  Christian Sexuality

  Spørsmål om sex, seksualitet og kjønn har blitt noen av de mest pressende etiske spørsmål dagens kirke står ovenfor. “Christian Sexuality” ønsker å utruste deg til å kunne snakke om de mest betente emnene i vår tid. På YouTube og podcast har de intervjuet mange ulike kristne og deres reiser med tro og seksualitet.

  Her kan du finne mange gode historier og vise, reflekterte tanker!

  Intervjuet av Jackie Hill Perry kan varmt anbefales!

 • null

  Gay Girl, Good God

  I boken Gay Girl, Good God deler forfatter Jackie Hill Perry sin egen historie, og tilbyr praktiske verktøy som hjalp henne i prosessen med å finne helhet. Jackie vokste opp farløs og opplevde kjønnsforvirring. Hun omfavnet maskulinitet og homoseksualitet med hvert fiber i hennes vesen. Hun visste at kristne hadde mye å si om alt det ovennevnte. Men skulle hun forandre seg selv? Hvordan skulle hun slutte å elske kvinner, når homofili føltes mer naturlig for henne enn heteroseksualitet noen gang kunne? I en alder av nitten kom Jackie ansikt til ansikt med hva det innebar å bli født på ny. Og det var ikke i en kirke, eller gjennom kontakt med kristne. På hennes eget soverom brøyt Gud inn og vendte hennes hjerte mot ham. Les for å forstå. Les for å håpe.

 • null

  Pop

  God of Pop – Sjekk ut denne lista for litt inspirasjon til din kristne popliste! Kanskje finner du noen nye artister du liker?

 • null

  Rap

  Rap God – Sjekk ut denne lista om du er gira for å finne noen nye gode kristne rappartister!

 • null

  Jesus Jams

  Jesus Jams – Denne lista må rett og slett bare oppleves, men hvis du liker chill-groovy-pop-bandmusikk ville jeg lytta til denne! Det er en “good vibe”!

 • null

  Chill lovsang

  Chilling – Sliter du med å finne rolig lovsang? Du har kommet til rett liste! Her finnes det bare “chille” sanger til Guds ære!

 • null

  Angel Studios

  Angel Studios er en gratis streamingplattform som tilbyr flotte filmer, serier og dokumentarer for alle aldre. Nyt ubegrenset tilgang til deres prisvinnende, seerstøttede innhold designet for å inspirere, løfte og forene gjennom meningsfull historiefortelling.

  Kanskje har du hørt om serien The Chosen? På en helt unik måte skildrer den livet til Jesus og hans disipler. På en hverdagslig og jordnær måte blir du kjent med bibelske karakterer på en helt ny måte! I skrivende stund er serien sett av 561 millioner mennesker!

  De har også nylig i forbindelse med påske laget en film som følger Abraham. His Only Son forteller om et av de mest kontroversielle øyeblikkene i Det gamle testamente – da Abraham ble befalt av Gud å ofre sin sønn Isak på fjellet Moria.

  Angles Studios har mye spennende å sjekke ut! Last ned appen da vel!

  Google Play Apple Store

 • null

  Legacy Productions

  Legacy TV er for deg som elsker Jesus og musikaler! Norske Elisabeth og Robert Muren produserer i USA nydelig forestillinger til Guds ære. Deres musikaler er profesjonelt filmet og produsert. Musikken deres treffer hjertet og kan virkelig anbefales!

  David – The Kind of Jerusalem, er spesielt verdt å se!

 • null

  The Shack

  The Shack, bygd på bestselgeren på New York Times’ bokliste, tar oss med på en fars oppbyggelige spirituelle reise.

  Macks yngste datter, Missy, ble bortført under en familieferie, og bevis på at hun kan ha blitt brutalt myrdet er funnet i en forlatt hytte dypt i Oregons villmark. Fire år senere, fortsatt fanget i sin store tristhet, mottar Mack en mistenkelig lapp, tilsynelatende fra Gud, som inviterer ham tilbake til hytten. Mot bedre dømmekraft ankommer Mack hytten på en vinterlig ettermiddag. Det han finner der vil forandre livet hans for alltid.

  The Shack kjemper med det tidløse spørsmålet: ‘Hvor er Gud i en verden så fylt med usigelig smerte?’ Macks opplevelser når han møter sine mørkeste mareritt vil forbløffe deg, og kanskje forvandle deg like mye som det gjorde ham.

 • null

  War Room

  War Room, et overbevisende drama med humor og hjerte som utforsker kraften bønn kan ha på ekteskap, foreldre, karrierer, vennskap og alle andre områder av livene våre.

  Tony og Elizabeth Jordan har alt – flotte jobber, en vakker datter og drømmehuset deres. Men utseendet kan bedra. Tony og Elizabeth Jordans verden smuldrer faktisk under påkjenningen av et sviktende ekteskap. Mens Tony soler seg i sin profesjonelle suksess og flørter med fristelser, resignerer Elizabeth med økende bitterhet. Men livene deres tar en uventet vending når Elizabeth møter sin nyeste klient, Miss Clara, og blir utfordret til å etablere et “krigsrom” og en kampplan for bønn for familien hennes. Mens Elizabeth prøver å kjempe for familien sin, kommer Tonys skjulte kamper frem i lyset. Tony må bestemme seg for om han vil gjøre opp for familien sin og bevise frøken Claras visdom om at seire ikke kommer ved et uhell.

 • null

  Fight Hustle, End Hurry

  Stress og “hustle”-kulturen er nok den største fienden til et godt åndelig liv med Gud! Lytt i denne podcasten til forfatter og pastor John Mark Comer og forfatter Jefferson Bethke, og hør dem diskutere “hustle and hurry”, skaden av dem for våre åndelige liv, og hva vi kan gjøre med det!

 • null

  The Rise and Fall of Mars Hill

  Mike Cosper, tar deg i denne podcasten inn i historien om Mars Hill Church i Seattle – fra grunnleggelsen som en del av en av de største kirkeplantingsbevegelsene i amerikansk historie til dens offentlige oppløsning – og kjølvannet som fulgte. Du vil høre fra folk som har levd midt i denne historien, opplevde triumfene og tapene til Mars Hill, og som kjenner til kirka som både et fantastisk, livsforvandlende verk av Gud og som et farlig, voldelig miljø. Problemene som plager Mars Hill og dens grunnlegger, Mark Driscoll – farer som penger, kjendiser, ungdom, skandale og makt – er ikke unike, og bare ved å se nøye på hva som skjedde i Seattle vil vi kunne se oss selv.

 • null

  Rule of Life

  Hvordan kan jeg leve livet mitt som lærlingen (altså disippelen) til Jesus?
  Rule of Life-podcasten er laget for å veilede deg i å organisere hverdagen din rundt det å være med og bli som Jesus. Hver sesong vil dekke en av ni eldgamle praksiser fra kristne gjennom århundrene: Sabbat, Bønn, Faste, Stilletid, Skriften, Fellesskap, Enkelhet, Raushet og Gjestfrihet. Du vil høre fra pastorer, tankeledere og vanlige lærlinger av Jesus, alle arrangert av John Mark Comer og produsert av Practicing the Way.

 • null

  With The Perrys

  With The Perrys er en podcast med mye sannhet gitt på kort tid. Preston Perry og Jackie Hill Perry vil bringe sin humor, ærlighet og innsikt i samtaler om alt fra forhold, teologi og politikk.

  Samtalene deres ligger også ut som videoer på youtube!

 • null

  The Ruthless Elimination of Hurry

  Hvem er du i ferd med å bli? Det var spørsmålet som plaget pastor og forfatter John Mark Comer. Etter ytre mål virket alt perfekt. Men innvendig var ting ikke pent. Så han henvendte seg til en betrodd mentor for å få veiledning og hørte disse ordene: «Utrydd nådeløst hastverk fra livet ditt. “Hurry” er det åndelige livets store fiende.’ Det var ikke svaret han forventet, men det fortsetter å være svaret han trenger.

  Altfor ofte behandler vi symptomene på toksisitet i vår moderne verden i stedet for å prøve å finne årsaken. Et økende antall stemmer peker på hastverk, eller travelhet som en rot til mye ondskap. Innenfor sidene i denne boken finner du en overbevisende følelsesmessig og åndelig sak mot hastverk og til fordel for en langsommere og enklere livsstil.

 • null

  Avokadoeffekten

  Hvorfor er noen mer entusiastiske enn andre? Hvordan er det meningen at vi skal brenne for Jesus uten å brenne opp? «I denne boken forsøker jeg å sette ord på hvor entusiasme kommer fra og hvilke konsekvenser den entusiastiske livstilen får for livet vi lever. Jeg tror lidenskap vil lede oss lenger enn våre talenter, og at en entusiastisk livsstil er nødvendig for å leve det livet vi er kalt til å leve – et liv som skaper ringvirkninger i våre relasjoner, kirker og lokalsamfunn!» -Thomas Neteland

  «Thomas er en fantastisk formidler som lever det han preker. Endelig får vi en bok med budskapet Gud har lagt på hans hjerte. Den er både engasjerende, inspirerende og frigjørende!» – Thor Haavik

  Thomas kommer fra Sandnes og er gift med Karoline. Sammen har de ingen barn, ingen dyr og ingen penger. Siden tenårene har han gjort det til sin livsmisjon å gjøre Jesus berømt og tilgjengelig for en ny generasjon. Dette er hans første bok.

 • null

  Selvmordsbomber - Hun trosset jihad

  Den dramatiske og sanne historien om en kvinne som meldte seg frivillig til å drepe vantro – og deretter ble stilt ansikt til ansikt med døden for selv å ha blitt en. Mot til å trosse jihad er den sanne historien om ei jente som vokste opp under et radikalt islamsk regime. Hun ble opplært til å tro at den ultimate hensikten med livet hennes var å tjene Allah og dø som jihadist. To netter før hun skulle dra for godt, fikk hun imidlertid en drøm … en drøm som skulle endre livet hennes fullstendig. Mot alle odds ble Esther en etterfølger av Jesus – selv om det å forlate islam innebar å få en dødsdom hengende over seg. I stedet for å drepe henne umiddelbart, utfordret Esthers rasende far henne til en rekke offentlige debatter med muslimske mullaer: Bibelen mot Koranen. Hvis Esther vant, ville hun kanskje få leve. Men hvis de muslimske mullaene vant, ville Esther bli nødt til å avsverge sin kristne tro. En hel måned – hvis hun overlevde så lenge – skulle Esther bli ført fram for en folkemengde for å forsvare sin nyvunne tro. Ville Gud gi henne ordene hun trengte for å argumentere mot muslimske ledere, tidligere venner og til og med sin egen familie?

  Denne boken er en fantastisk historie om en kvinne som er rede til å gi alt for Jesus, og vi får se hvordan livet hennes ble forvandlet fra et liv i frykt til et liv fylt av overveldende kjærlighet.

 • null

  Mere Christianity

  I Mere Christianity har C.S. Lewis som mål å bevise for den fornuftige skeptikeren at Gud eksisterer og at han sendte sin sønn Jesus Kristus for å forløse verden. En av de mest populære og elskede introduksjonene til tro som noen gang er skrevet. Boken har solgt millioner av eksemplarer over hele verden.

 • null

  The Shack

  Med 18 millioner solgte eksemplarer over hele verden, er THE SHACK en internasjonal bestselger som utforsker livets tøffeste spørsmål gjennom den gripende historien om en manns kamp for å finne svar på lidelsen hans.

  Macks yngste datter, Missy, ble bortført under en familieferie, og bevis på at hun kan ha blitt brutalt myrdet er funnet i en forlatt hytte dypt i Oregons villmark. Fire år senere, fortsatt fanget i sin store tristhet, mottar Mack en mistenkelig lapp, tilsynelatende fra Gud, som inviterer ham tilbake til hytten. Mot bedre dømmekraft ankommer Mack hytten på en vinterlig ettermiddag. Det han finner der vil forandre livet hans for alltid.

  THE SHACK kjemper med det tidløse spørsmålet: ‘Hvor er Gud i en verden så fylt med usigelig smerte?’ Macks opplevelser når han møter sine mørkeste mareritt vil forbløffe deg, og kanskje forvandle deg like mye som det gjorde ham.

  Dette er en bok du vil fortelle alle om. Millioner har oppdaget det allerede – nå er det din tur.